lørdag 23. mars 2013

Fin kaviar

 Jakten på Den Perfekte Strikkakjolen er en drivkraft for resten av livet, tror jeg, men et steg på veien har jeg funnet i Caviar. (Ravelrylenke, det er der mønsteret selges.)


Mønsteret er en sann fryd for strikkenerder med utrolig mange fine finesser, man strikker fra noen få masker bak i nakken, og alt av forming av skulder og ermer gjøres ved finurlige økinger. Kjolen er helt sømløs og går radig å strikke på pinne 4,5.


Garnet var også en positiv overraskelse, Holst Samarkand ull/silke - 575 meter pr. 100 gram - strikket med dobbelt tråd var det nærmest som om garnet vokste under arbeid og fylte godt opp. Likevel holder vekten seg nede, og kjolen er lett og varm - totalt veier den 440 gram (størrelse M), så alt garnet til kjolen ble kjøpt på en eneste spole til under 200-kronersgrensen. Garnet er kjøpt fra holstgarn.dk for en tid tilbake. Samme produsent har garnet Supersoft i 100% ull, med samme løpelengde. Det må jo også kunne bli bra?


Jeg har alt bestilt en ny spole fra Holst - denne gangen supersoft - til Caviar II - denne vil jeg ha flere av!

søndag 3. mars 2013

Snilt alternativ


For en liten tass som ikke tåler ull så godt, må man finne et snilt alternativ, så denne toddlerluen er strikket i noen nøster jeg hadde i bambus og soya. Mykt og godt ble det, jeg håper materialet oppfører seg bra. Jeg har heklet en lue i det hvite bambusgarnet tidligere, og den var litt i overkant ekstrem på at den trakk seg sammen i vask og ble slapp og slaskete etter kort tids bruk. I dette prosjektet er det dog sammen med annet garn som forhåpentlig holder fasongen bedre. Resten av garnet ble til et tykt og godt smetteskjerf. Og restene etter det igjen er allerede blogget om.

lørdag 2. mars 2013

Jeg rydder


Jeg vet at det ser ut som om jeg bare sitter og strikker. Men jeg gjør ikke det, altså. Noen rester er for små til å gå ned i lageret igjen, nemlig. Særlig når de er i egnet materiale til små sminkefjernerkluter. Så nå har jeg fått smånøstene vekk fra sofahjørnet. Bra, hva?
Published with Blogger-droid v2.0.10